Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kapuśniak z
młodej kapustyPomidorówka z
kefirem »To teraz postanowiłam spróbować czegoś innego . Ciasto bez pieczenia 3 Bit na pewno jedliście nie jeden raz :) Wyszło pyszne następnym razem zrobię na
biszkopcie i zobaczę jak mi wyjdzie .Składniki:1 puszka masy
krówko wej 510 gram80 szt
herbatników- wychodzą 4 warstwy500 ml słodkiej
śmietany 30%2 opakowania
śmietan-fix100g
czekolady miętowej
mleko Alpro Oryginalny
napój -3 szklanki
cukier 3 łyżki
margaryna 200 gramRobimy
budyń:W 1 szklance rozrobić dwa budynie
waniliowe, dwie szklanki
mleka wlać do garnka zagotować i w trakcie dodawać rozrobiony
budyń ciągle mieszając około 1 minuty, aż powstanie masa. Ostudzić.2. Zmiksować
margarynę na puch, dodając chłodny
budyń (stopniowo dodajemy)3 Układamy
herbatniki , wzdłuż wyszło mi pięć
herbatników wszerz cztery.4. Na herbatnikach rozsmarować masę budyniową. Wyłożyć drugą warstwę
herbatników. Kolejno wyłożyć masę
krówkową na nią warstwę
herbatników i
budyń teraz czwarta warstwa
herbatników i
śmietanę ubić
śmietanę ze
śmietan-fix wyłożyć na wierzch .5. Posypujemy startą
czekoladą i do lodówki przynajmniej na 12 godzin .


Napój Oryginalny jest doskonałym źródłem
białka, wapnia i witamin. I choć być może nie wygląda szczególnie ekscytująco, smak z całą pewnością nie jest nudny. Możesz nim polać
płatki lub użyć do gotowania. Zachowa swą gładką, kremową konsystencję, którą znasz i uwielbiasz. Ten
napój, naturalne źródło
białka i witamin B2 oraz B12, odżywia Twój organizm i sprawia mu przyjemność w nieco inny sposób.GDA (200ml)kcal 78 4
cukry 5 6tłuszcz 3 . 6 5nasycone 0 . 6 3
sól 0.08 3Informacje żywienioweWartość energetyczna 39Kcal / 163KJ
Białko 3,0gWęglowodany2,5g
cukry 2,5g laktoza 0gtłuszcz1,8g nasycony 0,3g jednonienasycone 0,4g wielonienasycone 1,1gCholesterol 0mgBłonnik pokarmowy 0,5gSód 0,04gWapń 120mgWitaminy witanina B12 0,38µg witanina D2 0,75µg witanina B2 0,21mgSkładniki
woda, obłuszczone ziarno soi (6%), nierafinowany
cukier z trzciny cukrowej, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforan potasu),
sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy (ryboflawina, B12, D2)*. *substancje wzbogacającewtorek, 30 kwietnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter