ßßß Cookit - przepis na 3 Bit

3 Bit

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kapuśniak z młodej kapusty
Pomidorówka z kefirem »
To teraz postanowiłam spróbować czegoś innego . Ciasto bez pieczenia 3 Bit na pewno jedliście nie jeden raz :) Wyszło pyszne następnym razem zrobię na biszkopcie i zobaczę jak mi wyjdzie .
Składniki:
1 puszka masy krówko wej 510 gram
80 szt herbatników- wychodzą 4 warstwy
500 ml słodkiej śmietany 30%
2 opakowania śmietan-fix
100g czekolady miętowej
mleko Alpro Oryginalny napój -3 szklanki
cukier 3 łyżki
margaryna 200 gram
Robimy budyń:
W 1 szklance rozrobić dwa budynie waniliowe, dwie szklanki mleka wlać do garnka zagotować i w trakcie dodawać rozrobiony budyń ciągle mieszając około 1 minuty, aż powstanie masa. Ostudzić.
2. Zmiksować margarynę na puch, dodając chłodny budyń (stopniowo dodajemy)
3 Układamy herbatniki , wzdłuż wyszło mi pięć herbatników wszerz cztery.
4. Na herbatnikach rozsmarować masę budyniową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę krówkową na nią warstwę herbatników i budyń teraz czwarta warstwa herbatników i śmietanę ubić śmietanę ze śmietan-fix wyłożyć na wierzch .
5. Posypujemy startą czekoladą i do lodówki przynajmniej na 12 godzin .
Napój Oryginalny jest doskonałym źródłem białka, wapnia i witamin. I choć być może nie wygląda szczególnie ekscytująco, smak z całą pewnością nie jest nudny. Możesz nim polać płatki lub użyć do gotowania. Zachowa swą gładką, kremową konsystencję, którą znasz i uwielbiasz. Ten napój, naturalne źródło białka i witamin B2 oraz B12, odżywia Twój organizm i sprawia mu przyjemność w nieco inny sposób.
GDA (200ml)
kcal 78 4
cukry 5 6
tłuszcz 3 . 6 5
nasycone 0 . 6 3
sól 0.08 3
Informacje żywieniowe
Wartość energetyczna 39Kcal / 163KJ
Białko 3,0g
Węglowodany
2,5g cukry 2,5g laktoza 0g
tłuszcz
1,8g nasycony 0,3g jednonienasycone 0,4g wielonienasycone 1,1g
Cholesterol 0mg
Błonnik pokarmowy 0,5g
Sód 0,04g
Wapń 120mg
Witaminy witanina B12 0,38µg witanina D2 0,75µg witanina B2 0,21mg
Składniki
woda, obłuszczone ziarno soi (6%), nierafinowany cukier z trzciny cukrowej, fosforan triwapniowy*, regulator kwasowości (fosforan potasu), sól morska, aromat, stabilizator (guma gellan), witaminy (ryboflawina, B12, D2)*. *substancje wzbogacające
wtorek, 30 kwietnia 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/04/3-Bit.html