ßßß Cookit - przepis na Babka orzechowa

Babka orzechowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Oszukana babka z truskawkami
Pierś grillowana z cukinią z ... »
Nie ma to jak smak orzechów odczuwalny przy jedzeniu babki. Sama przyjemność . Polewa z orzechami nadaje ciekawego wyglądu :)
trudność: łatwe
czas: 30-60 min
ilość porcji: 15
jaja 3 szt
maka tortowa tym 450 250 gram
orzechy laskowe zmielone 250 gram
cukier 200 gram
margaryna 200 gram
rodzynki 100 gram Targroch
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
parę kropel aromatu migdałowego
Polewa:
czekolada z orzechami mleczna 100 gram
Alpro Napój Migdałowy 3 łyżki
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch - masa nam się potroi. Rozpuściłam margarynę i ostudziłam. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodałam do masy jajecznej na przemian , mąkę i margarynę . Dodałam zmielone orzechy i miksowałam już na najmniejszych obrotach , dodałam aromat migdałowy kilka kropel . Formę do babki wysmarowałam margaryna i posypałam bułką tartą. Przełożyłam masę do formy i posypałam rodzynkami, łyżką wymieszałam. Piekłam 60 minut w 180 stopniach. Polewa: Do garnka włożyłam połamana czekoladę z orzechami. Dodałam napój migdałowy i mieszałam do rozpuszczenia. Polałam ostudzoną babkę
W moich smakołykach nie może zabraknąć rodzynek , a mam takie jedne które bardzo lubię mianowicie firma Targroch ma najlepsze .
Pyszny produkt napój migdałowy Alpro Zdecydowanie moja córka go najbardziej lubi .
"Napój migdałowy Alpro, wykonany wyłącznie z najlepszych, całych, prażonych migdałów z krajów śródziemnomorskich,
pomoże Ci przejść przez dzień. Nie zawiera sztucznych dodatków smakowych, barwników
ani substancji słodzących"
poniedziałek, 22 września 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/09/Babka-orzechowa.html