ßßß
Składniki:1 podwójna pierś z kurczakasól morska świeżo zmielonaczarny pieprz świeżo zmielony2 łyżeczki pesto z bazylii4 suszone pomidory w oleju125 g mozzarelli w kulce1 jajko2 łyżki mąki4 łyżki bułki tartej1 łyżeczka musztardy sarepskiejolej (do smażenia)

Piersi z kurczaka rozkroić na dwa duże płaty. Oprószyć solą, pieprzem i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Każdy z filetów posmarować pesto, poukładać odsączone z oleju pomidory i pokrojoną na plasterki mozzarellę. Filety zwinąć ciasno z roladki i zawinąć w folię spożywczą zwijając w "cukierek". Wstawić na 30 minut do lodówki. Jajka roztrzepać z musztardą. Schłodzone roladki panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!