Składniki:Biszkopt:6 jajek1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej (szklanka 250 ml)1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (szklanka 250 ml)1 1/2 łyżeczki proszku po pieczenia2 łyżki kakaoKrem:2 szklanki mleka w proszku (szklanka 250 ml)1/2 szklanki mleka3/4 szklanki cukru200 g masła2 opakowania cukru wanilinowegoPolewa:150 g czekolady gorzkiejKilka łyżek mleka lub śmietany kremówki3 łyżki wiórków kokosowychWykonanie biszkoptu:Jajka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. W połowie ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy białka będą szkliste, stopniowo dodawać po 1 żółtku i cały czas miksować. Po dodaniu wszystkich żółtek miksować jeszcze przez chwilę. Mąki z proszkiem i kakao przesiać. Do ubitej masy dodawać po łyżce mąki z kakao i delikatnie mieszać. Ciasto biszkoptowe wylać na wysmarowanej tłuszczem blaszce i wstawić na ok. 30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka.Wykonanie kremu:Mleko zagotować z cukrami wanilinowymi i cukrem zwykłym, od czasu do czasu mieszając. Przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać do masłamleko i cały czas ubijać. Następnie wsypywać mleko w proszku i ubić na puch. Tak przygotowaną masą przełożyć przekrojony na pół biszkopt. Polać roztopioną w mikrofalówce lub w kąpieli wodnejczekoladą z dodatkiem mleka lub śmietanki i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.