ßßß
Składniki:100 g okrągłych biszkoptów1 budyń śmietankowy bez cukru (na 500 ml mleka)350 ml mleka2 1/2 łyżki cukru200 ml jogurtu naturalnego greckiego1 łyżeczka ekstraktu z wanilii400 g truskawek2 łyżki cukru pudruświeża mięta (do dekoracji)

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu na 350 ml mleka z dodatkiem 2 1/2 łyżki cukru. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z jogurtem i ekstraktem z wanilii. Truskawki umyć, oczyścić i wysuszyć. Zmiksować z dwoma łyżkami cukru pudru. W pucharkach (lub szklankach) układać warstwami biszkopty, krem budyniowy i mus truskawkowy, aż do wyczerpania składników. Wierzch deseru udekorować truskawkami i listkami mięty. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!