Wykonanie
Obiecałam Wam Kochani sprawozdanie z tego cudnego wydarzenia i słowa dotrzymuję :) Po pierwsze dziękuję bardzo Wszystkim, którzy trzymali za mnie kciuki. A wiem, że było ich sporo :)No a teraz czas na odsłonę najważniejszych spraw - JEDZONKO !!! :) Ale po kolei...Zimowe Smakowisko, które odbyło się dokładnie 12 lutego 2012 roku, było organizowane przez portal Głębia Smaku oraz Zespół Hotelowo - Parkowy czyli słynny Pałac w Paszkówce :) Dokładnie o 09:00 w pałacowym królestwie Pana Zdzisława Pardiaka przy kuchennych stołach stanęli:Iwona z bloga Blogotowanie z pasjąUlla z bloga Kuchnia na WzgórzuMariola z bloga Kulinarne pyszności MolkiMaciek - nie blogujący, ale za to świetnie gotującyPiotr z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMichał z bloga Paszczak gotujeWojtek z portalu Głębia Smakuno i ja ;) czyli
panti vel
Marta :>I się zaczęło;) Uwierzcie mi - profesjonalna kuchnia to świetna zabawa , ale i ciężka praca. Najpierw trzeba przyzwyczaić się do wielkości, rozmachu i zmiany ;)
Potem szybka organizacja czasu pracy, gdyż na przygotowanie 3 dań - przystawki, dania głównego i deseru mieliśmy tylko 5h. Wydaje Wam się dużo ? Pewnie, ale nie gdy gotujecie na minimum 15 porcji w nieswojej kuchni. Atmosfera była jednak cudowna. Zapewniam Was, że naprawdę nie czuć było rywalizacji :)Czy Ktoś ma pożyczyć blender?Palnik wolny ! Wszyscy krzyczą : Wojtek!!!! Palnik masz!!Komuś coś się pali!Czy komuś zostało trochę cytryny? Jasne - bierz!Ktoś zna sposób na rozpływający się tort ! Czekaj- już Ci pomagam!Błagam Cie - spróbuj i powiedz czy to się da jeść, bo już smaku nie wyczuwam !Takie pokrzykiwania całe pięć godzin można było słyszeć z pałacowej kuchni :) W tym miejscu ukłon dla Pana Zdzisława i Pani Agatki, którzy ogarniali nasz mały mętlik, uspokajali i dodawali energii. Nie wierzcie w historię o Strzydze;) Pan Zdzisław to cudowny człowiek i świetny szef kuchni ! I osobiście widziałam, jak wyjął swój sławny nóż, by pokroić danie główne - szybko i fachowo ;)No to czas na jedzonko!!!Temat główny Zimowego Smakowiska : AFRODYZJAKI !!Danie główne : Afrodyzjak plus
Makaron :)I co nam pysznego wyszło ? Sami zobaczcie :) Oto niektóre z pyszności, lecz zacznę - skoro obiecałam - od swoich ;) Na moim
stole Goście raczyli się :Musem z
łososia z
suszonymi pomidorami w aromatycznej
oliwie na cieście francuskimMuszlami rozkoszy czyli Conchigilioni figati faszerowane
piersią kurczaka w aromatycznym sosie
czekoladowym z nutką
chiliZmysłowym deserem
bananowo-
cytrynowym z
wanilią :)oraz
Nalewką Kawową :)

(niestety
póki co dysponuję jedynie zdjęciem swojej przystawki, gdyż Mój Ukochany Mąż zajmując się cały dzionek Maluszkiem zdołał cyknąć zdjęcie tylko jej, ale...od czego ma się blogujących Przyjaciół - mam nadzieję - jeśli uda mi się zdobyć zdjęcia reszty swych potraw od razu je tutaj zamieszczę;) )Wszystkie przepisy są autorskie (oprócz
nalewki, choć z moją modyfikacją ;) ) i już niedługo ujrzycie je na moim blogu :)A tym czasem reszta pysznego jedzonka :) oczywiście to tylko wybrane pozycje i pyszności :A teraz najważniejsza wiadomość :) Wygrał ....?

Michał Staszczyk zwany Paszczakiem z bloga Paszczak gotuje :)Gratuluje serdecznie Paszczakowi jeszcze raz :)Jego pana cocta była naprawdę nieziemska :)Ale ja Kochani w
sumie po podliczeniu głosów zajęłam honorowe - uwaga - drugie miejsce :D Więc naprawdę jestem z siebie dumna :DA tutaj wszyscy uczestnicy Zimowiska od tyłu od prawej Wojtek, Ula, Mariola, Maciek, Piotr u dołu od lewej Iwona, Michał i ja :)

Więcej zdjęć znajdziecie na facebokowym profilu Z zapachem
wanilii we włosach :) Zapraszam :)Następne Smakowisko już w maju :) i coś czuje, że znów ujrzycie tutaj relację ... ;)