ßßß
Przepis poddałam niewielkim modyfikacjom - zamiast mąki razowej użyłam pełnoziarnistej Lubelli, nie miałam płatków owsianych, więc dałam jęczmienne, zmniejszyłam ilość cukru (jak to mam w zwyczaju), dodałam banana i ponieważ jestem leniem, nie obralam ze skórki orzechów laskowych... poza tym było jak w oryginale...Poniżej podaję mój zmodyfikowany przepis.Składniki na 4 porcje:8 moreli1 bananszczypta cynamonuduża garść orzechów laskowych1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej1/2 szklanki płatków jęczmiennych4 łyżki margaryny4 łyżki cukru muscovadodo podania - jogurt grecki i odrobina mioduMorele przekrojone na pół (oczywiście bez pestki) ułożyłam w naczyniu do zapiekania, pokroiłam banana, posypałam owoce 1 łyżką cukru i cynamonem.