Wykonanie
Zapraszam na szybki
makaron, sos do przygotowania w 10 minut…Składniki dla 2 osób:200 g
makaronu bavette, ale możecie też użyć spaghettiok. 20
krewetekpuszka krojonych
pomidorów lub 2 - 3 świeże
pomidory50 ml
białego wina100 g
koziego twarożku2 ząbki
czosnkudo posypania - tarty
parmezan i
bazyliasól,
pieprz do smaku
oliwa z oliwekMakaron gotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.W tym czasie na
oliwie podsmażyłam posiekany
czosnek, dodałam
pomidory (świeże należy wcześniej obrać ze skórki i pokroić),
wino, gotowałam 5 minut, dodałam
serek, pogotowałam, żeby się dobrze rozpuścił i na ostatnie 3 minuty wrzuciłam
krewetki (wcześniej odmrożone i obrane). Sos doprawiłam do smaku
solą i
pieprzem.Odcedzony
makaron dodałam do sosu, wymieszałam i podałam posypany tartym
parmezanem i
bazylią.Smacznego!