Wykonanie
Powiem Wam szczerze, że jeszcze nigdy nie zrobiłam tak pysznego, rozpływającego się w ustach sernika... zniknął w ciągu kilku godzin, nawet młodym smakował :)Składniki na tortownicę 26 cm:60 dag
białego sera w wiaderku2 opakowania
mandarynek w puszce3
jajka1
cukier waniliowy z prawdziwą
wanilią10 dag
masła3/4 szklanki
cukru3 łyżki
śmietany 36%2 łyżki
mąki ziemniaczanejopakowanie
ciasteczek oblanych
czekoladą (ja użyłam
czekoladowe płatki Wawel)opakowanie czekoladowej kuwertury np. z Lidlazłote i srebrne kuleczki dekoracyjne(zdjęcia użytych i polecanych produktów poniżej)Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej dnie ułożyć rozdrobnione
ciasteczka.
Jajka utrzeć z
cukrem na białą puszystą masę, wciąż ucierając dodawać po kolei
ser,
śmietanę, miękkie
masło,
cukier waniliowy,
mąkę. Skończyć ubijanie mikserem, włożyć odsączone z zalewy
mandarynki i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wlać delikatnie do tortownicy uważając, żeby nie zniszczyć warstwy
ciasteczek.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni przez 75 minut, ostudzić w otwartym piekarniku.Po ostudzeniu udekorować rozpuszczoną
czekoladą i kuleczkami.Smacznego!


