ßßß
Składniki na 18 szt .1 1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki razowej1 szklanka cukru1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 szklanka popingu z amarantusa1/3 szklanki rozpuszczonego masła1 jajko1 1/2 szklanki herbaty z cytrynąSkładniki na krem :1 jajko1 żółtko1/2 szklanki cukru40 g masłasok z 1 cytryny250 g serka mascarponeSuche składniki mieszamy ze sobą w jednej miseczce, mokre w drugiej. Następnie łączymy zawartość obu misek. Mieszamy, aż do połączenia składników. Przekładamy do papilotek umieszczonych w blaszce na muffiny, pieczemy przez 25 min. w temperaturze 180 st. do suchego patyczka.Przygotowujemy lemon curd. Jajko, żółtko oraz cukier mieszamy w metalowej miseczce, następnie podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło i sok z cytryny, cały czas mieszamy. pozostawiamy na ogniu cały czas mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Po wystudzeniu dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Przekładamy do szprycy i dekorujemy babeczki. Smacznego!!!
