ßßß
Składniki na 12 szt.1/5 kostka margaryny Kasia2 szklanki mąki pszennej1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej3/4 szklanki cukru1 1/2 szklanki mleka1 łyżka ciemnego kakao200 g orzechów laskowych w zalewie miodowejSkładniki na krem :150 g śmietany kremówki250 g serka mascarpone1/2 szklanki cukru pudru120 g jagódSuche składniki mieszamy w jednej miseczce ( mąka, cukier, soda ). Do sypkiej mieszanki dodajemy rozpuszczoną margarynę oraz mleko, na końcu orzechy laskowe. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy i wykładamy do papilotek umieszczonych w blaszce na muffiny, w systemie łyżka jasnej masy, łyżka ciemnej. Pieczemy przez 20 minut w temp. 180 st. C.Po wystudzeniu przygotowujemy krem. Ubijamy śmietankę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Jagody miksujemy i przecieramy przez sitko, tak aby nie było skórek, dodajemy do kremu, tak żeby otrzymać dwa kolory ( jaśniejszy i ciemniejszy). Krem schładzamy przez 20 minut w lodówce, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczkach kwiatowe wzory. Smacznego!!!P.S wersja dla wybrednych Potworków - bez orzechów ;)
