ßßß
Składniki ( blaszka o wymiarach 20 x 30):350 g mąki1/2 szklanki cukru1 ekstraktu waniliowego2 jajka1 szklanka maślanki2 łyżeczki proszku do pieczeniaok. 200 g czereśni w syropieok. 400 g malin w syropie1/2 szklanki olejuSkładniki na kruszonkę:100 g cukru trzcinowego150 g mąki80 g masła z lodówkiSkładniki na kruszonkę miksujemy mikserem, do wymieszania składników. Mieszanka powinna mieć konsystencję gruboziarnistego piachu. Wkładamy do lodówki.Na sitku odsączamy maliny i czereśnie, gduy odciekną przekładamy na ręcznik papierowy, aby reszta soku się wchłonęła.Wszystkie składniki na ciasto ( oprócz oleju) mieszamy w mikserze do połączenia składników. Następnie dodajemy olej, kolejny raz mieszamy. Ciasto przekładamy do nasmarowanej i obsypanej wcześniej blaszki, na wierzchu kładziemy owoce ( można też część owoców wymieszać wcześniej z ciastem ) posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C ( termoobieg). Pieczmy przez ok. 50 minut. Smacznego !!!