ßßß
 
            
         Składniki (10-12 muffinów w zależności od formy):125 g masła175 g cukru2 łyżki cukru waniliowegoszczypta soli3 jajka175 g mąki pszennej1 opakowanie budyniu waniliowego1/2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g śmietany gęstej 30 lub 36 %kilka migdałów150 g mrożonych lub świeżych owoców leśnychNa początku z opakowania budyniu odłożyć 2 łyżki budyniu.Masło utrzeć ze 125 g cukru, cukrem waniliowym, solą i 2 jajkami. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pozostałą zawartością opakowania budyniu. Napełnić ciastem gniazda blaszki z papilotkami lub foremki - do połowy. Na to rozłożyć owoce.Lekko ubić śmietanę z jajkiem, 50 g cukru i odłożonymi 2 łyżkami budyniu. Polać po owocach leśnych. Na wierzch ułożyć po migdale.Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni (górna i dolna grzałka).Smacznego :-)
Składniki (10-12 muffinów w zależności od formy):125 g masła175 g cukru2 łyżki cukru waniliowegoszczypta soli3 jajka175 g mąki pszennej1 opakowanie budyniu waniliowego1/2 łyżeczki proszku do pieczenia200 g śmietany gęstej 30 lub 36 %kilka migdałów150 g mrożonych lub świeżych owoców leśnychNa początku z opakowania budyniu odłożyć 2 łyżki budyniu.Masło utrzeć ze 125 g cukru, cukrem waniliowym, solą i 2 jajkami. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pozostałą zawartością opakowania budyniu. Napełnić ciastem gniazda blaszki z papilotkami lub foremki - do połowy. Na to rozłożyć owoce.Lekko ubić śmietanę z jajkiem, 50 g cukru i odłożonymi 2 łyżkami budyniu. Polać po owocach leśnych. Na wierzch ułożyć po migdale.Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni (górna i dolna grzałka).Smacznego :-)