Dziś propozycja na drugie śniadanie do pracy, chociaż na imprezie goście na pewno taka sałatką nie pogardzą. Pachnące krewetki, sycący bulgur, aromatyczna pietruszka i słodki pomidor. Czego chcieć więcej podczas ciężkiej pracy??? ;-)Składniki (2 porcje):100 g kaszy bulgur300 g świeżych (obgotowanych) krewetek2 małe pomidory¼ żółtej papryki6 zielonych oliwek1 ząbek czosnku1 łyżka posiekanej natki pietruszkioliwa z oliweksól, pieprz - do smakuUgotować bulgur wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimną wodą.Krewetki obrać i umyć. Na patelni rozgrzać oliwę z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Dodać krewetki, przyprawić pieprzem i smażyć, aż zrobią się rumiane. Przełożyć na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.Pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę, oliwki posiekać. Wszystko połączyć z kaszą, krewetkami i natką pietruszki. Dodać łyżkę oliwy i delikatnie posolić.Smacznego :-)