Wykonanie
Dawno nie publikowałem sałatki, mimo że praktycznie codziennie przygotowuję sobie coś pożywnego do pracy. Nadrabiam zaległości, być może ktoś z Was skorzysta :-)Proponuję
sałatkę, którą można przygotować na udkach wykorzystanych do przygotowania
bulionu lub z upieczonego
kurczaka, którego nie zjedliście na obiad. Do tego warzywko,
owoc i pyszny dressing.

Składniki (2 porcje):2 ugotowane
udka z kurczaka100 g czerwonego słodkiego
winogrona1 łodyga
selera naciowego + kilka listków2 łyżki
płatków migdałowychDressing:50 g
jogurtu naturalnego2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
mango chutney2 łyżeczki średnio ostrej pasty
curryłyżeczka
soku z cytrynyWymieszać dokładnie wszystkie składniki dressingu.
Kurczaka obrać z kości i porwać
mięso na mniejsze kawałki.
Winogrona pokroić na połówki, a
seler w kostkę. Wymieszać wszystko z dressingiem.
Płatki migdałów podprażyć na złoty kolor, na suchej patelni. Posypać nimi
sałatkę i udekorować listkami
selera. Smacznego :-)