Wykonanie

Czas na wyjątkowe śniadanie, jesienne śniadanie. Jak za oknem takie słońce, to na talerzu musi być słodko i kolorowo, a przede wszystkim nietuzinkowo!Całkiem przypadkowo wymyśliłam dzisiaj mega obłędną pastę z
awokado i
mango, ale od początku... Otworzyłam lodówkę (mąż wrócił po dwóch tygodniach i czeka na śniadanko), rozglądam się a tam prawie pustka, znalazłam
awokado, dojrzałe
mango i
jogurt naturalny, i tak oto powstał idealny kremowy, słodki i delikatnym tropikalnym smaku krem na grzankę z
chleba pełnoziarnistego. Grzanki podałam ze
świeżą figą. Ekspresja kolorów, smaków i aromatów!Mąż był zachwycony ;-) !Polecam!- 1 szt dojrzałe
awokado- 1/2 dużego
mango koniecznie dojrzałe- 2 łyżki
jogurtu naturalnego gęstego- 1 łyżeczka
miodu spadziowego- 4-5 kropel
soku z cytryny- łyżka
płatków migdałowychw/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masęKromki
chleba pełnoziarnistego zrumień na złoty kolor w tosterze, nałóż obficie krem z
awokado i plastry
świeżej figi.Pysznnnneeee!!!

Pięknego Dnia!Cmoook!;-)))