Wykonanie
Składniki (2porcje):120 g
ryżu2
piersi kurczaka1 duża
marchewka, drobno pokrojona lub starta na tarce1/4 szklanki posiekanych
oliwek1/4 szklanki posiekanej
dymkidressing : 1/4 szklanki
bulionu z kurczaka, 1/4 szklanki
soku pomarańczowego, 2 łyżki
soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej
mięty, 2 łyżki posiekanej
kolendry, 2 łyżki
oliwy, szczypta
cayenne, 1/2 łyżeczki
cynamonu,
sól i
pieprz do smaku
Ryż ugotować na sypko,
kurczaka ugotować lub usmażyć w całości, następnie pokroić w mniejsze kawałki.
Ryż wymieszać z
kurczakiem,
marchewką,
oliwkami i
dymką. Składniki dressingu połączyć ze sobą, zalać nim
sałatkę, wymieszać.Smacznego :-)