ßßß
Składniki:80 g makaronu farfalle (waga suchego)80 g oliwek, czarnych100 g sera feta½ papryki żółtej½ papryki czerwonej2 łyżki kaparów2 łyżki pokrojonego szczypiorku2 łyżki nasion słonecznika, łuskanegoDressing: 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka octu winnego, skórka otarta z 1 cytryny, 1 mały ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), szczypta kminu rzymskiego (mielonego), 1 łyżeczka suszonego oregano,1. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i opłukać pod zimną wodą. Wrzucić do miski.2. Na suchej patelni podprażyć na złoty kolor nasiona słonecznika.3. Fetę i papryki pokroić w kostkę. Dodać do miski z makaronem wraz z oliwkami, kaparami, szczypiorkiem i słonecznikiem.4. Przygotować dressing dokładnie mieszając wszystkie składniki. Wymieszać dressing z wszystkimi składnikami sałatki.Smacznego :-)