Wykonanie
Sezon grillowy już rozpoczęty więc dodatków do potraw na nim przygotowanych nigdy za wiele. To
sałatka popularna w Bawarii, gdzie przygotowywana jest z mortadelopodobnej, cienkiej
wędliny. U nas takich
wędlin nie widziałem dlatego proponuje użyć cienko pokrojonej
parówki, smakuje wybornie, sprawdziłem :-)

Składniki (2 porcje):4
parówki z
szynki (w oryginale Regensburger albo Lyoner)2
ogórki konserwowe1/2
czerwonej cebuli2 łyżki
szczypiorkuDressing: 8 łyżek
bulionu, 8 łyżek zalewy z
ogórków, 1 łyżka
octu winnego, 1 łyżka
oliwy, 1 łyżeczka
cukru, 1 łyżeczka
musztardy,
sól,
czarny pieprzOgórki,
cebulę i
parówki pokroić w cienkie plasterki, wymieszać wszystkie składniki dressingu. W misce połączyć
parówki,
cebulę,
ogórki i dressing - odstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wymieszać ze
szczypiorkiem.Smacznego:-)