ßßß
Dziś pastę kanapkową przygotowały ze mną:Lejdi http://lejdi-of-the- house.bloog.pl/Zuzia http:// chilliczosnekioliwa.blogspot. com/Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/Pela http:// mojakuchnianadiecie.blogspot. com/Mopsik http://wlodarczyki.net/ mopswkuchni/Martynosia http://codzienne- gotowanie.blogspot.com/Składniki (2 porcje):1 mały bakłażan1 mała cukinia6-8 łyżek jogurtu greckiego1 papryka konserwowa (najlepiej pieczona)2 łyżki posiekanej natki pietruszkisól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta oregano - do smaku
Bakłażana i cukinię umyć i pokroić w średniej grubości plastry (ok. 7 mm) . Lekko posmarować oliwą i usmażyć na grillowej patelni lub na elektrycznym grillu. Po usmażeniu przestudzić i pokroić w kostkę i umieścić w miseczce. Paprykę również pokroić w niewielka kostkę i dodać do pozostałych warzyw. Dodać jogurt, natkę i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku przyprawami. Podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego :-)Zapraszam również do obejrzenia:Pasta z makreli - idealna na śniadanieObatzda - bawarska pasta serowaŚniadaniowa pasta ziemniaczana - Erdäpfelkas