ßßß
Składniki (na 4 sztuki):1 szklanka mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka posiekanego oreganopół łyżeczki soliokoło pół szklanki jogurtu typu greckiego
Wykonanie:W misce umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, natkę i oregano. Mieszamy. Dodajemy jogurt i zaczynamy wyrabiać ciasto (ja wyrabiałam robotem). Jeżeli ciasto jest za suche dodajemy więcej jogurtu. Należy pamiętać, że ciasto będzie dość lepiące. Odstawiamy na 30-60 minut w przykrytej misce. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą oprószamy mąką i wałkujemy na cienkie placuszki (około 2 mm). Chlebek smażymy na rozgrzanej, beztłuszczowej patelni, z obu stron przez 1-2 minuty. Chlebek ma się zrumienić. Smażymy w ten sposób wszystkie chlebki.