ßßß
Sól i pieprzCo robimy ?Pomidory należy obrać ze skórki lub sparzyć i zdjąć skórkę, odciąć górę pomidora i wyskrobać miąższ łyżeczką (miejsce na ser kozi).Pancerze krewetek oraz miąższ z pomidorów podsmaż razem z czosnkiem na odrobinie oliwy. Zalej bulionem drobiowym 100ml (opisanym tutaj) i gotuj przez 5 minut, po czym przepuść przez sito.Do powstałego sosu dodaj składniki vinaigrette i dokładnie wymieszaj.Krewetki smaż na oliwie z oliwek na małym ogniu do momentu, aż uzyskają różowy kolor. Przypraw do smaku solą i pieprzem i odstaw na bok.Ser kozi wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i szczyptą posiekanego szczypioru na jednolitą masę.Wydrążone pomidory wypełnij masą z koziego sera do połowy, następnie nałóż cienką warstwę posiekanych oliwek i anchois.Zawiń pomidory w folię i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotuj sos vinaigrette.Sos przygotowujemy mieszając trochę (ok 50ml) oliwy z oliwek, soku z cytryny, startej skórki z cytryny, glazury balsamico oraz szczypty soli i pieprzu. Jeśli sos wyjdzie za kwaśny można trochę osłodzić miodem.Pomidory z kozim serem podajemy na talerzu z 2 krewetkami tygrysimi oraz sosem vinaigrette.