Wykonanie

Sposób przygotowania jest nad wyraz prosty :)Potrzebne nam będą :1
cukinia250gr
krewetek1 słoiczek
koncetratu pomidorowego1 ząbek
czosnkusólpieprzczerwona mielona
papryka(ostra)suszony
tymianekoliwa
Zaczynamy od bardzo dokładnego umycia
cukinii. Będziemy trzeć ją wraz ze skórą, aby nie tracić wartościowego błonnika. A więc umytą
cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach.W tym samym czasie rozgrzewamy
oliwę na patelni i dodajemy posiekany
czosnek. Czekamy chwilę i dodajemy
cukinię. Przyprawiamy
papryką. Smażymy mieszając około 2 minut.Ja miałam
krewetki mrożone, więc przelałam je ciepłą
wodą. Odcedzamy. Dorzucamy na patelnię. Solimy i mieszamy dokładnie.
Krewetki i
cukinia zaczną puszczać
wodę, więc spokojnie dajemy jej odparować.Następnie dorzucamy
koncentrat pomidorowy. łączymy wszystkie składniki, doprawiamy
tymiankiem i smażymy jeszcze około 2 minut.



Gotowe:)Smacznego:)K:)