ßßß
Składniki:4 duże papryki2/3 szklanki kuskusumała cukinia1 czerwona cebula1/2 żółtej paprykibulion2 łyżki drobno pokrojonej fetyoliwasól, pieprz kolorowy, curry ( opcjonalnie )
Sposób wykonania:Całe papryki umyć, osuszyć, ściąć górne części z ogonkami i oczyścić z nasion. Wnętrza wysmarować oliwą.Kuskus wsypać do miski, zalać wrzącym bulionem 1 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryć i odstawić do wchłonięcia całego płynu.Czerwoną cebulę pokroić w piórka, cukinię w półplasterki, żółtą paprykę w większą kostkę. Wszystkie warzywa króciutko obsmażyć na oliwie.Kuskus wymieszać z podsmażonymi warzywami i serem feta. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry.Farszem napełnić papryki. Ustawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przykryć odciętymi wierzchami.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180C przez 20-30 minut. Papryka powinna zmięknąć, ale pozostać jędrna.Smacznego :)