Wykonanie
Jakiś czas temu udało mi się wygrać zestaw
kasz zawierający
kuskus. Trochę trwało zanim się za niego zabrałam i
mogę tego tylko żałować.
Kuskus robiłam i
jadłam pierwszy raz, a wyszedł super. Nic skomplikowanego, kilka prostych składników i powstała pyszna, ciepła kolacja. I dziś też taką zjem :-D50 g
kaszy kuskus1/2 szklanki
bulionu1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"1 łyżeczka
curry indyjskiegoszczypta
soli prowansalskiej1 łyżka
olejuKuskus wsypujemy dodajemy połowę
curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym
bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z
olejem, lekko doprawiamy
solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa
rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość
curry i dodajemy napęczniały
kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.SMACZNEGO :-)