Wykonanie
Pieczone
ziemniaki – nic ich nie zastąpi. Uwielbiam ponad wszystko i już kilka
razy prezentowałam je w różnych wariantach. Dziś bardzo prosta wersja, o kolorze idealnie pasującym do obecnej
pory roku. Jesień już się rozgościła, już nawet raz musiałam szyby od samochodu skrobać! Pewnie dlatego ciągle przez pomyłkę piszę z i m n i a k i, zamiast z i e m n i a k i, już popoprawiałam, żeby nie było. Na szczęście teraz u mnie świeci słońce i wszystko się
złoci, mam nadzieję, że u Was też :-)... i tak sobie myślę, co by tu z okazji tej jesieni jeszcze wymyślić, może jakiś mały konkurs dla Was? Macie ochotę? Pewnie tak, zobaczę, co da się w tej sprawie zrobić. Tak czy owak, zaglądajcie tu w najbliższym czasie!
ziemniakinieco
olejucurrysólWłączyć piekarnik i w międzyczasie przygotować
ziemniaki.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w księżyce. Umieścić w misce posypać
solą,
curry, polać
olejem, dokładnie wymieszać i ułożyć na blaszce. Ważne, aby była tylko jedna warstwa.Piec ok. pół godziny przy temperaturze ok. 190 ˚C.Doskonale sprawdza się piekarnik do pizzy, jest mały, szybko się nagrzewa, a porcja jest w sam raz na dwie osoby.Smacznego, złocistego
ziemniaka!