Ciasteczka dla fanów zdrowych słodkości.Bardzo charakterystyczne, chrupiące z zewnątrz i wilgotne w środku.Bardzo sycące, a każdy składnikto porcja zdrowia dla naszego organizmu.Idealna przekąska na majowe wypady w plener.Składniki:1 szklanka płatków owsianych1 szklanka otrębów1 szklanka mąki (razowej lub orkiszowej)1 szklanka suszonych owoców1 szklanka orzechów lub nasion1 szklanka soku jabłkowego1 szklanka oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 jajkoszczypta cynamonu i imbiru3 łyżki cukru trzcinowego lub mioduSposób wykonania:Owoce suszone i orzechy nieco posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami suchymi i z jajkiem. Wymieszać. Dodać miód, olej o sok jabłkowy. Wszystko dobrze wymieszać.Formować ciasteczka. Można nakładać porcje ciasta, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub ( ja tak zrobiłam ) wypełniać ciastem foremki silikonowe na babeczki i ciasteczka, na wysokość ok 0,7 cm.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180C ok. 20-30 minut. Ciasteczka powinny się dobrze zrumienić.Wyjąć z piekarnika. Studzić na kratce. Smacznego :)