ßßß
No tak, blog miał być o ciastach, ale chyba mi wybaczycie jak podzielę się z Wami tematem wytrawnym.Wiosna już zagościła u nas na dobre, a za drzwiami lato…Po zimowym letargu nasz organizm budzi się do życia, mamy wilczą ochotę na nowalijki, chcemy pomyślnie “przejść próbę kostiumu kąpielowego”, postanawiamy zrzucić parę centymetrów, które przybyły tu i tam, zaczynamy ćwiczyć, biegać, jeździć na czym się tylko da, zmieniamy sposób odżywiana, przechodzimy na dietę… jednym słowem mamy tysiąc różnych postanowień na minutę)
Ja zmiany zaczynam od preferowanie lekkich, wiosennych i pełnych witamin dań. Dziś wybrałam sałatkę z rukoli, koktajlowych pomidorków i rostbefu- lekko I baaardzo smacznie) Rostbef, czyli krwista pieczeń wołowa z reguły jest podawana pokrojona w grubsze plastry, z jarzynka i w sosie własnym. Tym razem proponuję równie doskonały pokrojony w cieniutkie plasterki rostbef na zimno. Można go podać z ostrym sosem lub w lekkiej sałatce. Wybór należny do was….Tym daniem dołączam się do akcji na Durszlaku “ Gotowe do drogi ”, wystarczy tylko zapakować nasza sałatkę do pojemniczka i już mamy świetne danie na lunch. Głodomorki dodatkowo zabierają żytnią bułeczkę…Polecam
Lekka sa ł atka z rostbefem i rukol ąSkładniki na oko, bo zależy od tego jak jesteśmy głodni (tak na 2 osoby):200 g rostbefu pokrojonego w cieniutkie plasterkiRukola10 koktajlowych pomidorkówDo smaku: Sól, pieprz, koperek, czosnek , oliwa z oliwekUmytę rukolę i pomidorki rozkładamy na talerzu, dodajemy rostbef i posypujemy przyprawami. Gotowe! Super lekko, zdrowo i ekspresowo!Oczywiście można zmienić sałatkę, dodać jakiś składnik np jajko ugotowane na twardo. Wariantów jest tyle ile podsunie Wam wyobraźnia…Smacznego