Wykonanie
Pierś kurczaka w
koperku podana z
brokułem z
migdałami...
Składniki:-
pierś z kurczaka-
przyprawy:
sól,
pieprz,
koperek,
czosnek granulowany- 3-5 różyczek
brokuła- garść
migdałów w płatkachPrzygotowanie:
Kurczaka przyprawiamy i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 185 st.
Kurczaka zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na piekarnika na ok. 15-20 minut (ja wolę mocno wypieczoną, więc trzymam dłużej).Wstawiamy lekko osoloną
wodę na palnik. W momencie, kiedy zacznie się gotować wrzucamy
brokuły do garnka i przykrywamy. Widelcem sprawdzamy czy
brokuły są już gotowe poprzez wbicie widelca w nasadę różyczki (najtwardsze miejsce). Kiedy widelec wchodzi nam z lekkim
oporem -
brokuły są gotowe. Odcedzamy.Na suchą, nagrzaną patelnię wysypujemy
płatki migdałów i cały czas mieszając czekamy, aż się zarumienią (uwaga, łatwo jest je spalić!). Zdejmujemy z palnika i posypujemy odcedzone
brokuły.Smacznego! :)