Wykonanie
Dzisiaj dodaję przepis na naleśniki z
białym serem. Wszystko przygotowuję "na oko" dlatego nie podaję konkretnych proporcji, a jedynie składniki. Należy dodawać i próbować :)NALEŚNIKI Z
BIAŁYM SEREMnaleśniki przygotowane z dowolnego przepisu, powinny być duże i raczej cienkie

Masa serowa
biały serżółtko jajacukier białycukier waniliowyśmietana słodka (ja
daję kremówkę)
cynamonewentualnie
rodzynkiBiały ser wkładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy
żółtko (jeśli nie chcemy to nie jest to konieczne),
śmietanę, tak żeby był wyraźnie wilgotny (tak żeby nie był płynny, ale był gładki i dobrze się rozprowadzał), dodajemy
cukier,
cukier waniliowy,
cynamon, mieszamy i doprawiamy do smaku według upodobań. Jeśli lubimy to można dodać
rodzynki.Na każdy naleśnik nakładamy przygotowany
ser, rozsmarowujemy na całej powierzchni i składamy na pół i jeszcze raz na pół (na tzw. chusteczkę) lub zwijamy w ruloniki.Jeśli chcemy to można zapiec naleśniki w piekarniku, układając je jeden na drugim w naczyniu lub podsmażyć już nadziane naleśniki na patelni.

Smacznego!