ßßß
Masa serowabiały serżółtko jajacukier białycukier waniliowyśmietana słodka (ja daję kremówkę)cynamonewentualnie rodzynkiBiały ser wkładamy do miski, rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtko (jeśli nie chcemy to nie jest to konieczne), śmietanę, tak żeby był wyraźnie wilgotny (tak żeby nie był płynny, ale był gładki i dobrze się rozprowadzał), dodajemy cukier, cukier waniliowy, cynamon, mieszamy i doprawiamy do smaku według upodobań. Jeśli lubimy to można dodać rodzynki.Na każdy naleśnik nakładamy przygotowany ser, rozsmarowujemy na całej powierzchni i składamy na pół i jeszcze raz na pół (na tzw. chusteczkę) lub zwijamy w ruloniki.Jeśli chcemy to można zapiec naleśniki w piekarniku, układając je jeden na drugim w naczyniu lub podsmażyć już nadziane naleśniki na patelni.
Smacznego!