ßßß
Ciasto francuskie rozwijamy. Szklanką wycinamy z ciasta kółka. W połowie kółek wycinamy kieliszkiem (na środku) mniejszy otwór.Duże kółka bez otworu smarujemy rozmąconym jajkiem i na każde nakładamy kółko z dziurką. Wierzch smarujemy jajkiem.Wkładamy ciasto do nagrzanego do 210ºC i pieczemy ok. 7 minut.Szpinak smażymy krótko na rozgrzanym oleju (tak by liście zmiękły). Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekane orzechy.Gdy wieżyczki będą rumiane wykładamy z piekarnika. Do środka wkładamy szpinak z orzechami. Posypujemy startą mozzarellą (ok. 0,5-1 łyżeczki na wieżyczkę). Podajemy najlepiej na ciepło.
Ciasto francuskie, które zostało nam z wycinania wieżyczek możemy posmarować jajkiem i posypać np. ziarnami sezamu, a następnie upiec. Jest to również smaczna przekąska.