Wykonanie
Dzisiaj też proponuję Wam coś słodkiego, do niedzielnej
kawy :-) Przepis jest stary jak świat i zapewne wiele z Was dobrze zna to ciacho :-)Składniki:5
jajek1 1/2 szkl.
cukru2 1/2 szkl.
mąki3 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szkl.
oleju1 szkl. ciepłej
wodyaromat do ciasta (ja dałam
rumowy)Wykonanie:
Jajka i
cukier razem zmiksować na puszysta masę. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podzielić masę na dwie części. Do jednej części dodać 3 łyżki
kakao, a do drugiej 3 łyżki
mąki. Wlewać na środek formy po 3 łyżki ciasta białego i ciemnego na przemian.Piec w temp. 180 st.C ok. 1 godz. do tzw. "suchego patyczka".Smacznego :-)