Składniki:3 szklanki mąki1 szklanka cukru1 paczka margaryny5 jajekcukier waniliowy2 łyżki śmietany2 łyżki kakao1,5 łyżeczki proszku do pieczeniadżem (najlepiej z czarnej porzeczki), bakalieWykonanie:Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i śmietany wyrobić ciasto. Następnie podzielić je na 3 części i schłodzić w lodówce.I część ciasta rozwałkować i ułożyć w brytfance, na nie wyłożyć dżem i bakalie.II część ciasta zmieszać z kakao, zetrzeć na grubej tarce i wyłożyć na bakaliach.Następnie ubić białka z cukrem i wyłożyć na II część ciasta.Następnie zetrzeć III część ciasta i włożyć brytfankę do piekarnika.Piec 45 minut w temp. od 150 do 180 stopni C, w zależności od piekarnika.Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Smacznego :-)