ßßß
Składniki:1,50 kg surowego mięsa np. łopatki1 kg boczku świeżego70 dkg surowej wątróbki3 cebule3 kajzerki4 ząbki czosnku4 surowe jajka2 rosołki5 listków laurowych15 kulek ziela angielskiegoszczypta oregano i bazyliipieprz, vegeta, maggytłuszcz i bułka tartaWykonanie:Mięso i boczek pokroić w kawałki i podsmażyć na tłuszczu, następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem. Dodać cebulę przekrojoną na połówki, czosnek, rosołki, liść laurowy, ziele angielskie. W osobnym garnku zagotować wodę i wrzucić do niej wątróbkę, chwile obgotować. Kiedy mięso będzie już miękkie, wrzucić do sosu kajzerki żeby w nim rozmokły.Następnie wszystko zmielić trzykrotnie w maszunce do mięsa. Doprawić vegetą, pieprzem, maggy i ziołami do smaku. Dodać jajka i wyrabić wszystko razem. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Piec w temp. ok 200 st.C około półtorej godziny. Gotowe :-)