Wykonanie
Frittata to danie graniczące
między omletem, a jajecznicą. Łatwa w przygotowaniu i pyszna w smaku :)

Składniki (na 4 porcje):1
szalotka,1/2
czerwonej papryki,1
papryczka chili,150 g kiełbasek chorizo,2 ugotowane
ziemniaki,250 g
szpinaku (mrożonego lub świeżego),4
jajka od kur z wolnego wybiegu,1/2
sera typu
brie,garść tartego
parmezanu,
sól,świeżo mielony
pieprz.Wykonanie :Na dużą rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki chorizo i podsmażamy, aż
kiełbaska się zrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
szalotkę i
papryczkę chili.

Smażymy przez chwilę. Wsypujemy pokrojoną w cienkie paseczki
czerwoną paprykę i smażymy, aż zmięknie.Dodajemy pokrojone w kostkę
ziemniaki i rozmrożony wcześniej (na innej patelni
szpinak), doprawiamy
solą i
pieprzem, smażymy przez około 2 minuty.

Wlewamy roztrzepane w misce
jajka doprawione
solą i
pieprzem.

Frittatę smażymy przez 4-5 minut na małym ogniu od czasu do czasu poruszając patelnią, tak aby masa jajeczna równomiernie się rozprowadzała po całej powierzchni patelni.Pod koniec smażenia posypujemy frittatę
serami.

Gdy
sery się roztopią, to ściągamy ją z ognia i od razu podajemy.

Smacznego!Przepis z: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/ziemniaki/frittata_z_ziemniakami_szpinakiem_chorizo/przepis.html