ßßß
Mięso i marynataantrykot wołowyolejocet jabłkowy- 1 łyżkasól, pieprzKasza kuskuskuskuspomidorziarna kolendrykmineksólPieczarkipieczarkimiód 2 łyżki stołowecurry 1 płaska łyżeczkamasło (1/5 kostki)Robimy marynatę do mięsa. Na głęboki talerz lub do miski wlewamy olej, ocet jabłkowy i dodajemy sól, pieprz. Mięso myjemy i "obtaczamy" w marynacie. Pozostawiamy na godzinę.W tym czasie gotujemy wodę.Będzie nam potrzebna do sparzenia pomidora i zalania kaszy.Kaszę solimy, wsypujemy zmiażdżoną kolendrę i kminek. Dodajemy soli. Następnie mieszamy dokładnie. Zalewamy wrzątkiem (około 1,5 - 2 cm nad powierzchnię). Mieszamy.Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do kuskusa. Mieszamy.Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki.Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pieczarki, posypujemy curry. Podsmażamy około 3 minut, dodajemy miód i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu.Na koniec smażymy mięso. (w zależności jak kto lubi. Na krwisto około 3-5 minut, średnio wysmażone ~10 minut)Smacznego.