Wykonanie
Kubki smakowe szalały z radości, fuzja smaków na jednym talerzu. Słodko słony smak z nutką goryczki.Przepis na danie główne zostało podzielone na trzy części.
Mięso,
kasza kuskus oraz
pieczarki.
Mięso i marynata
antrykot wołowyolejocet jabłkowy- 1 łyżka
sól,
pieprzKasza kuskuskuskuspomidorziarna
kolendrykmineksólPieczarkipieczarkimiód 2 łyżki stołowe
curry 1 płaska łyżeczka
masło (1/5 kostki)Robimy marynatę do
mięsa. Na głęboki talerz lub do miski wlewamy
olej,
ocet jabłkowy i dodajemy
sól,
pieprz.
Mięso myjemy i "obtaczamy" w marynacie. Pozostawiamy na godzinę.W tym czasie gotujemy
wodę.Będzie nam potrzebna do sparzenia
pomidora i zalania
kaszy.
Kaszę solimy, wsypujemy zmiażdżoną
kolendrę i
kminek. Dodajemy
soli. Następnie mieszamy dokładnie. Zalewamy wrzątkiem (około 1,5 - 2 cm nad powierzchnię). Mieszamy.
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do
kuskusa. Mieszamy.
Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki.Na patelni rozgrzewamy
masło. Wrzucamy
pieczarki, posypujemy
curry. Podsmażamy około 3 minut, dodajemy
miód i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu.Na koniec smażymy
mięso. (w zależności jak kto lubi. Na krwisto około 3-5 minut, średnio wysmażone ~10 minut)Smacznego.