Wykonanie

Polecam dziśdelikatne daniezdominowaneprzez warzywa.
Mięso jest tylkomałym dodatkiem.
Karkówkę pokroiłam na małe porcje.Moczyłam przezkilka godzin w marynacie z
oliwy,
soku cytrynowego,
przyprawy śródziemnomorskiej,
pieprzu,
czerwonej papryki,
ziół prowansalskich i
soli.
Mięso piekłam w piekarniku w temperaturze 230°C.
Szparagową fasolkę oczyściłam, gotowałam na parze do miękkości.Przed podaniem polałam stopionym
masłem i posypałamszczyptą
morskiej soli.
Cebulę czerwoną i białą posiekałam w piórka, zasmażyłam na patelni z
olejem.Gdy
cebula była szklista, dodałam pokrojoną w plasterki
cukinię,dalej smażyłam dosypując
soli i
pieprzu.Gdy warzywa były miękkie, dodałam dwa obrane ze skórki i pokrojone
pomidory.Doprawiłam
sokiem z cytryny.Aromat warzyw wypełnił cały dom, dając dużo radościmiłemu Gościowi i domownikom.:)