ßßß
Polecam dziśdelikatne daniezdominowaneprzez warzywa.Mięso jest tylkomałym dodatkiem.Karkówkę pokroiłam na małe porcje.Moczyłam przezkilka godzin w marynacie z oliwy, soku cytrynowego,przyprawy śródziemnomorskiej, pieprzu, czerwonej papryki, ziół prowansalskich i soli.Mięso piekłam w piekarniku w temperaturze 230°C.Szparagową fasolkę oczyściłam, gotowałam na parze do miękkości.Przed podaniem polałam stopionym masłem i posypałamszczyptą morskiej soli.Cebulę czerwoną i białą posiekałam w piórka, zasmażyłam na patelni z olejem.Gdy cebula była szklista, dodałam pokrojoną w plasterki cukinię,dalej smażyłam dosypując soli i pieprzu.Gdy warzywa były miękkie, dodałam dwa obrane ze skórki i pokrojone pomidory.Doprawiłam sokiem z cytryny.Aromat warzyw wypełnił cały dom, dając dużo radościmiłemu Gościowi i domownikom.:)