Wykonanie

Na deszczowy dzień polecamgorącą, pożywną zupkę.Ugotowałam treściwy rosółwykorzystując wołowy
antrykot, pręgę i
udziec indyczy.
Mięso z jarzynami pyrkało na małym ogniuokoło
trzech godzin.Gdy było miękkieprzecedziłam
wywar a warzywapokroiłam w plasterki.Część rosołu odlałam, dodałam kilkaobranych i pokrojonych w kostkę
ziemniaków. Gotowałam kilkanaście minut.W międzyczasie oczyściłam
pieczarki i starłam je na dużych oczkach tarki.Zasmażyłam na patelni dodając szczyptę
soli w celu odparowania
wody.Następnie podlałam łyżką
oleju i jeszcze chwilę smażyłam.
Grzyby dodałam do rosołu z
ziemniakami, pogotowałam kilka minut i na końcu włożyłam do garnka pokrojone wcześniej warzywa.Na talerzach udekorowałam
natką pietruszki i kleksami gęstej
śmietany.