Wykonanie
U nas w domu pomidorowa króluje wśród zup, uwielbiają ją wszyscy.Także bezproblemowo jeden gar zupy zjada cała rodzinka.W innych przypadku, ktoś nie je, bo nie lubi.Zdarza się czasem u mnie ;-) przypływ dobroci dla moich
bliskich i zrobię dwie zupy:)
Składniki:rosół drobiowy - 1 , 5 litra
Przecier pomidorowy Pudliszki - 200 gram
śmietana 22% - 3 łyżki
Do ciepłego rosołu dodajemy
przecier pomidorowy, gotujemy chwilkę.Następnie dodajemy 3 łyżki
smietany, mieszamy i czekamy aż zupa nam sięzagotuje.Gdy to nastapi mamy gotową i pyszną zupę.Do zupy dodajemy
makaron jaki lubimy, u nas to zwykle -
nitki,lecz gdy najdzie mnie ochota dodaję
ryż.Do każdej porcji staram się nałożyć także odrobinę
mięska;)
Życzę smacznego;)