ßßß
Dziś ostatni dzień karnawału.Postanowiłam zaakcentowaćgo wytworną przystawką.Kompozycja smaków współgraperfekcyjnie, barwy tworząswoistą harmonię, aromat drażni,kusi i zachęca do skosztowania.Pięć łyżek oliwy wymieszałam z dwiema łyżkami wytrawnegoMartini, szczyptą soli, łyżeczkączerwonego pieprzu i skórkąstartą z połowy cytryny.Szparagi z małego słoiczka odcedziłam, osuszyłam i pokroiłam na 3 cm części.Jeden duży, dojrzały, podłużny pomidor sparzyłam, obrałam ze skórki,wydrążyłam gniazda nasienne a miąższ pokroiłam w kostkę.Na środku talerza położyłam metalową obręcz. Ułożyłam warstwę szparagów,skropiłam przygotowaną wcześniej oliwą.Następnie wyłożyłam miąższ pomidora i również skropiłam oliwą.Na górę powędrowały zimnowodne krewetki.Dookoła ułożyłam wianuszek z plasterków kiwi, zdjęłam obręcz.Udekorowałam natką pietruszki i czerwonym pieprzem.Polałam resztą aromatycznej oliwy.Smacznie i wytwornie polecam :)