ßßß
Wielobarwne, silikonowepapilotki do muffineksą pamiątką z wyjątkowejpodróży. Przypominają midługą drogę z przygodami,radość spotkania, zabawyniemal do świtu, nocne eskapady,gorączkę przygotowań i niezwykłe emocje, którebyły wtedy naszym udziałem.Lubię te plastyczne foremki.Są słoneczne, pogodne i ciepłe jak wciąż żywe wspomnienietamtych dni... :)Do przygotowania deseru użyłam: 5 jaj, kostkę 200 g margarynydo wypieków, 5 łyżeczek żelatyny, 4 galaretki o różnych smakach,szklankę cukru i 0,5 litra mleka.Galaretki (każdą osobno) rozpuściłam w niecałej szklance wody.Wlałam do szerokich pojemników, odstawiłam do wystudzeniaa następnie włożyłam do lodówki.Żelatynę rozpuściłam w niewielkiej ilości gorącej wody.Żółtka dokładnie utarłam z cukrem. Stopniowo dodawałammargarynę cały czas ucierając.Do pulchnej mieszaniny dodałam ubitą na sztywno pianę z białek.Mleko lekko podgrzałam, wymieszałam z żelatyną i wlałam do ciasta.Na końcu dodałam stężałe galaretki, które wcześniej pokroiłam w kostkę.Rozlałam do silikonowych papilotek.Udekorowałam pudrowymi groszkami.Masą tą można też przełożyć biszkopt, powstanie wyśmienite ciasto.Smacznego :)