Wykonanie
Na 4 porcjekalorie 155 kcaltłuszcz 12 g2 łyżki ziarna
sezamu2 łyżki
oleju arachidowego1 ząbek
czosnku - posiekać2, 5 cm
imbiru - posiekać150 g
brokułów - podzielić na małe cząstki2
cukinie - pokroić w cienkie półplasterki170 g
fasolki szparagowej1 łyżka
wina ryżowego1 łyżka ciemnego
sosu sojowego1 łyżka
sosu ostrygowegoDo rozgrzanego woka wrzucamy ziarno
sezamu i prażymy 2 minuty, aż się przyrumieni, potrząsając często wokiem. Wyjąć i odstawić. Do woka wlać
olej, podgrzać, a następnie wrzucić
czosnek oraz
imbir i smażyć na średniej temp 1-2 minuty, aż
przyprawy zmiękną, cały czas mieszając. Dodać strączki
zielonego groszku i smażyć przez 2-3 minuty, nie przestając mieszać. Dorzucić
cukinie oraz
brokuły i smażyć przez 3 minuty, mieszając składniki. Wlać
alkohol i podgrzewać przez minutę. Wlać
sos sojowy i
ostrygowy, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Tuż przed podaniem posypać uprażonym ziarnem
sezamu.