ßßß
 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe)100 g ryży - ugotowany w warzywnym bulionie1 cebule - posiekana, uduszona na maśle1 jajko400 ml bulionu warzywnego150 ml śmietanysok z 1 cytrynymąka do obtoczeniasól, pieprzRyż, cebulę, jajko dodać do mięsa, przyprawić pieprzem, dokładnie wyrobić. Uformować pulpeciki, obtoczyć w mące, zrumienić na tłuszczu. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać śmietanę, dodać sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut.Fantastycznie smakowały z duszonymi buraczkami.
500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe)100 g ryży - ugotowany w warzywnym bulionie1 cebule - posiekana, uduszona na maśle1 jajko400 ml bulionu warzywnego150 ml śmietanysok z 1 cytrynymąka do obtoczeniasól, pieprzRyż, cebulę, jajko dodać do mięsa, przyprawić pieprzem, dokładnie wyrobić. Uformować pulpeciki, obtoczyć w mące, zrumienić na tłuszczu. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie wlać śmietanę, dodać sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut.Fantastycznie smakowały z duszonymi buraczkami.