Wykonanie

2 filety z
łososia około 180 g każdysok 1/2
cytrynystarta skórka z 1/2
cytrynysok z 1/2
limonkistarta skórka z 1/2
limonki2 duże ząbki
czosnku - nie obierać, rozgnieść przy pomocy noża2
szalotki - drobniutko posiekać1/2
papryczki chili - drobniutko posiekać1 łyżka świeżo startego
imbiru2 łyżeczki
miodu1 łyżka
oliwyDo żaroodpornego naczynia wlać
oliwę i rozprowadzić. Ułożyć filety w naczyniu, oprószyć
solą i
pieprzem. Startą
skórkę z cytryny i
limonki połączyć z
chili,
szalotką i
imbirem. Rozprowadzić na filetach
rybnych, polać
sokiem z cytryny i
limonki. Ząbki
czosnku umieścić
między filetami. Przykryć folią aluminiową i wstawić na 30 minut do lodówki. Następnie piec 20 - 25 minut w 210°C ( termoobieg 190°C ) W czasie pieczenia polewać filety, sosem powstałym podczas pieczenia. Na 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię, polać filety
miodem.

Delikatna, soczysta i bardzo aromatyczna
rybka ;)

Zdrowego, kolorowego życzę ;)Violaautorka przepisu

You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.