Wykonanie
autor przepisu Viola

200 g
otrąb owsianych200 ml białego
rumu30 g zmielonych
migdałów3
jajka3-4 łyżki
cukru pudru bądź słodzika1 łyżeczka
proszku do pieczeniaopcjonalnie
czekolada lub gotowa polewa,
dżem truskawkowy lub taki jaki lubisz,
śmietankaOtręby zalać
rumem, dokładnie wymieszać, wbić 1
jajko, wymieszać i odstawić na 10 min.Dodać
cukier, zmielone
migdały,
proszek do pieczenia, 1
jajko, 1
żółtko, dokładnie wymieszać, odstawiać. W tym czasie ubić
białko z 1 jajka na sztywno, dodać do naszej masy i delikatnie ale dokładnie wymieszać.

Masę przekładamy za pomocą łyżki do foremek, małych , dużych, kto co woli ;)

Pieczemy w 190 st. we wcześniej nagrzanym piekarniku, większe ciacha ok.25min, mniejsze ok. 15 min.opcja IBEZ DODATKÓW

opcja IIZ
DŻEMEM
opcja IIIZ
DŻEMEM, POLANE
ŚMIETANKĄ
opcja IVPOLANE
CZEKOLADĄ
KAŻDA Z OPCJI BYŁA PRZEEEEPYSZNA !!!!!