Wykonanie
W ten weekend wspólnie z innymi blogerkami piekłyśmy
ciasteczka ...ja jakoś nie mogłam znaleźć przepisu, który by mi odpowiadał ....tzn.znalazłam sporo i mam sporo zapisanych do wypróbowania..ale jakoś brak czasu..więc wybrałam
ciasteczka szybkie do zrobienia..piekłam je w piątek...ponoć wtedy było święto
czekolady ..no i
czekolada była...w ciasteczkach ..biała...Pomysł na takie
ciasteczka znalazłam tutaj.
Ciasteczka możecie zobaczyć także u .. Joasi, Asi,Danusi, Marzenki, Agnieszki, Iwonki,Danusi, Agnieszki , Ani,, Lili , Joli, Agnieszki, Angeliki , Lidia i ponownie Lidia ..

160 g
mąki pszennej1
jajko1/2 kostki miękkiego
masła40 g (torebka) budyniu karmelowego [ u mnie
śmietankowy]1 łyżeczka
syropu do deserów -
czekolada rum3 łyżki
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 tabliczka (100g)
białej czekolad y
Czekoladę posiekać nożem , zetrzeć na tarce na drobne kawałki.
Mąkę wymieszać z
budyniem (sypkim) i
proszkiem do pieczenia, wsypać
czekoladę. Miękkie
masło utrzeć mikserem wraz z
cukrem pudrem, dodać
jajko, zmiksować jeszcze chwilę, wsypać
mąkę z resztą składników i wymieszać łyżką. [ nie ucierałam
masła tylko wszystko razem zagniotłam rękoma]. W dłoniach formować małe kuleczki (gdy ciasto się zbyt mocno lepi można je schłodzić w lodówce), układać na blasze wyłożonej papierem, lekko spłaszczać widelcem / tłuczkiem do
mięsa . Piec około 11 minut w 180 st.




