ßßß
300 g małych krewetek (u mnie mrożone)8 cebulek dymek1 cukinia8 jajek2 łyżeczki Tabasco6 łyżek mleka 0% tłuszczu2 łyżki oliwy z pestek winogron50 g żółtego sera lightsół, pieprzKrewetki przelać gorącą wodą, osączyć na papierowym ręczniku. Dymkę posiekać Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dymkę i cukinie wymieszać z krewetkami.
Żółtka jaj dokładnie wymieszać z Tabasco oraz mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Białka jaj ubić na sztywną pianę. Rozgrzać oliwę na patelni. Ubite białka przełożyć na patelnię, górę polać miksturą z żółtek, przykryć. Gotować na niskiej temp. przez 5-6 min.
Po tym czasie na górę omletu równomiernie rozłożyć mieszankę z krewetkami, posypać startym serem.