Wykonanie
Pieczone
pomidory są niezwykle aromatyczne,po prostu rozpływają się same w ustach.
5-6 średniej wielkości
pomidorów (ok 500 g) - pokroić na ćwiartki
oliwa z oliweksuszone oregano,
tymianek,
bazylia,
rozmarynsól morskasól czosnkowaświeżo mielony
pieprzPomidory ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Skropić
oliwą, oprószyć
tymiankiem,
bazylią,
rozmarynem,
oregano,
solą morską,
czosnkową i
pieprzem.
Piec ok 60 minut w 200°C z termoobiegiem, z lekko uchylonymi drzwiczkami piekarnika.Tak przygotowane pieczone
pomidorysą doskonałym dodatkiem do sałatek,
mięs, czy kanapek.Zaś podane na
serze z listkiem
szpinaku będą wyjątkową, zdrową przekąską.
Smacznego!