ßßß Cookit - przepis na Focaccia BEZ MĄKI

Focaccia BEZ MĄKI

nazwa

Składniki

Wykonanie

Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z mąki.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Moja focaccia jest po prostu wspaniała!
Słonawe, smakowite dodatki sprawiają że trudno się jej oprzeć!
Nawet moja mama (zaprawiona w boju kucharka!) nie tylko nie domyśliła się, że ciasto jest z fasoli ale nazwała ten chlebek wykwintnym śniadaniem :)
Polecam!
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2011/11/focaccia-bez-maki.html