Wykonanie
            
Biała 
mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.Efekt jest taki, że po spożyciu białej 
mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i 
sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała 
mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak 
bóle stawów, nadciśnienie, poziom 
cukru we 
krwi. A to właśnie może powodować gluten.Wypieki z rośli strączkowych to fantastyczna alternatywa do tradycyjnych wypieków z 
mąki.Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku„Moja Kuchnia bez 
mąki i glutenu”.

W I 
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez 
mąki i glutenu” jest to gluten.W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to 
cukier.

Moja focaccia jest po prostu wspaniała!Słonawe, smakowite dodatki sprawiają że trudno się jej oprzeć!Nawet moja mama (zaprawiona w boju kucharka!) nie tylko nie domyśliła się, że ciasto jest z 
fasoli ale nazwała ten chlebek wykwintnym śniadaniem :)Polecam!Zapraszam po więcej przepisów!