Wykonanie
Biała
mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.Efekt jest taki, że po spożyciu białej
mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i
sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała
mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak
bóle stawów, nadciśnienie, poziom
cukru we
krwi. A to właśnie może powodować gluten.Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku„Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu”.
W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to
cukier.
Bułeczki są chrupiące!!!Co przy cieście z
fasoli jest nie lada osiągnięciem :)Poza tym są po prostu pyszne - lekkie, słodkie - idealne do porannej
kawy na śniadanie.Nic więcej nie trzeba!Zapraszam po więcej przepisów!