ßßß Cookit - przepis na śniadaniowe MUFFINY bez mąki

śniadaniowe MUFFINY bez mąki

nazwa

Składniki

Wykonanie

Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Bułeczki są chrupiące!!!
Co przy cieście z fasoli jest nie lada osiągnięciem :)
Poza tym są po prostu pyszne - lekkie, słodkie - idealne do porannej kawy na śniadanie.
Nic więcej nie trzeba!
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2012/01/sniadaniowe-muffiny-bez-maki.html